A képzés két napos, workshop jellegű, minden tanfolyam alapvetően gyakorlatorientált szemléletben működik, egy 50-60 ml-es parfüm elkészítése során mélyítjük el az elméleti ismereteket, ezért a résztvevők száma korlátozott, 5 főnél többet egyszerre nem tudok fogadni. A személyre szabott parfüm típusa extraktum, magas minőségű alkotókból, a felhasznált alapanyagok minősége és mennyisége alapján a kompozíciók értéktartalma és tartóssága meghaladhatja a niche parfümökét is.

Parfümorgonám már több mint 200 darabbal rendelkezik, igazán büszke lehetek rá hisz rendkívül széles illatskálát ölel fel, különleges illatokkal, mint gardénia, perzsa otto rózsa, pink lótusz, borónia, nárcisz, oudh, katrafay, nagarmotha, opoponax, százszirmú rózsa, frangipani, szegfű, írisz, champaca, mimóza, osmanthus, sea, narancsvirág abszolút, ibolya és rózsa enflourage … nem sorolom tovább, itt megtekinthetők az illatorgona darabjai: Parfümorgona
http://elixirparfum.hu/index.php/parfumorgona

Akkordjaimat már 9 éve alakítgatom, mára az általános mellett lefedik a nehezen megközelíthető olfaktív karakterek is, mint: borostyán, pézsma, ámbra, állati illatok - akár botanikai alapokon, és púderes, vagy fehér virágos aminek természetes fixálásához egyenesen trükkök kellek, éppúgy mint a könnyű mégis erotizáló tónusokhoz, vagy a most divatos fougere kumarin mutatványához, vagy némely gourmand illatokhoz, és a nyári illat - aqua – a víz, tenger, óceán, a levegő és könnyű jegyei, melynek megfogalmazása botanikai alapanyagokból kis híján lehetetlen. :)

Bevezetés a parfümök világába alapozó kurzus:


- Bárkinek akit érdekel a parfümkészítés, előképzettség nem szükséges.
- Bárkinek aki szeretné megtalálni egyedi illatát, kikeverhetjük személyiségének néhány csepp esszenciáját.

Tematika: a workshop két napos képzés (11-18 óráig tart). Első nap de.: elmélet, du.: ismerkedés a parfümorgona használatával, és a személyre szabott parfüm alkotóinak áttekintése. Második de.: elmélet, du. a résztvevők a kiemelten magas illatanyag tartalmú parfüm összeállítása közben mélyítik el gyakorlatban az ismereteket.

Témakörök: Parfümtörténet: Khypi, Erzsébet királyné parfümje, Narancsvirág parfüm, Kölni, Nemzeti parfüm. A parfümgyártás alapanyagai, szintetikus és természetes alkotók. Illatjegyek és osztályozásuk. A parfümök és az illatpiramis. Akkordok. Koncentrációk, alapok és illatfixálás. Az illat megalkotásának gyakorlati lépései, alkotási metodika.

Békebeli parfüm illattúra, melynek során a résztvevők megismerkednek a parfümök történetével, a parfümkészítés alapjaival, szabályrendszerével, a parfümorgonával és egy békebeli parfüm esszencia elkészítésével kipróbálhatják a parfümalkotás csodáját.

Részvételi díj: 60.000 forint + áfa. (Tanfolyamdíj: 40.000 forint - benne a személyre szabott receptúra előzetes kialakítása + alapanyagköltség: 20.000 forint + áfa.) A parfüm amit elkészítünk magas minőségű békebeli illat lesz min. 50-60 ml mennyiségben, személyes preferenciák alapján alakítjuk ki. (Mely folyamatot két héttel a workshop előtt el kell kezdeni!) Illatanyag tartalma kiemelkedően magas: 35-50%.

További információk a képzésekről a következő lapon lent: Workshop http://elixirparfum.hu/index.php/workshop.html
További információk: Rólam http://elixirparfum.hu/index.php/rolam.html
és Kollekcióm http://elixirparfum.hu/index.php/kollekciom.html
További információk a felhasznált alapanyagokról: Alapanyagok http://elixirparfum.hu/index.php/alapanyagok.html

Időpontok:
Bevezetés a parfümök világába alapozó kurzus, kezdő parfümkészítő workshop: 2017.12.02.- 12.03.

Parfümkészítő tanfolyam 4 alkalmas kurzus sorozat: 2017.12.09. (Havi egy szombat.) Kérlek érdeklődj levélben.

A jelentkezés feltétele az alapanyagköltség befizetése.

Helyszín:
Pilisszentiván 2084, Erzsébet park 1550/1.

Jelentkezést csak korlátozott számban tudok fogadni, a következő címen: parfum.receptek@gmail.com vagy info@elixirparfum.hu

Érdeklődni itt is vagy a 06 30 210 13 88 telefonszámon lehetséges.

Illatos szép napot!
Pintér Zsófia
Illatkreátor
http://elixirparfum.hu/
https://elixirsajatkezzel.blogspot.hu/
https://www.facebook.com/KezmuvesParfum/