Élmény workshop online konzultációval

Jean Carles módszer

A ma embere elszokott a természetes illatoktól, annyi erős és leegyszerűsített illattal bombáznak hogy az orrunk elfárad tőle. Szeretnék nektek megmutatni egy olyan világot, ahol az illat teljes pompájában képes érzékeinken keresztül testünkre és lelkünkre hatni. Holisztikus nézőpont, igen, pedig ha a mélyére nézünk csak arról van szó hogy bemutatom a valóságot. Ilyen egyszerű! Mert gyakran a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. A valóság maga a teljesség is egyben. Magyarázatra szorul, mindjárt igazolom:  

Tudjátok mi a különbség a természetes illatok és a szintetikus között? Előbbiek százszoros mennyiségű összetevőt tartalmaznak utóbbiakhoz képest! Ennyi és nem több! Minden más csak a katyvasz kavarása! ????

Példák: levendula organikus 680 alkotó, ipari 60 körüli, rózsa 400 alkotó ipari 50 körüli, jázmin 280 alkotó iparit 16-ból is megoldják. Nem sorolom, persze néha egy-egy aldehid, izolátum képes hordozni a gyümölcs vagy virág majdnem teljes illatspektrumát, de ez a ritkább.   

Gyakran mondják hogy nem lehet illóolajokból hordható parfümöt készíteni, szeretném bebizonyítani hogy lehet, bár egy kis csavar szükséges hozzá.          

A Signature formuláim, 2 ml, vagy választani lehet majd, vagy kétfélét küldök 1-1 ml-t, talán ez a jobb megoldás… mert ezeket az illatokat nem tudom pontosan leírni, hisz mind én vagyok, illetve belőlem egy-egy pici rész, és ki tudja önmagát pontosan leírni?…

Épp ezért gondolkoztam nagyon sokat mi is legyen! De azt hiszem fontosabb hogy az alkotás vége egy olyan illat legyen ami használható, ami megfelel a kor közízlésének. Akkor pedig vagy a púderes vagy az aldehides vagy a jeges formuláimat használni kell. Mert a tény az, hogy az illóolajok, abszolútok, és más természetes illatalkotók gyakran túl erősek, túl tolakodóak a ma embere számára. Valahogyan meg kell oldjuk hogy illatunk hordozza a szintetikus parfümök könnyedségét, ezért szükségesek a Signature formuláim.     

Mondják hogy a Francia metodika alapját a Jean Carles módszertana adta, pedig a Francia módszertan jóval régebbi lehet, maga a finomhangolás, azaz a különböző hígítási szintek használata már 15. századtól követhető. Oktatási anyagom Jean Carles módszertanának kibővített változata, tekintettel az online oktatási formára. Hat éve tanítom a parfümkészítést, tapasztalataimat próbáltam besűríteni ebbe az oktatásba.

Online oktatás:

  • 60 ml kiváló minőségű parfümkomponens, esszenciális illóolajok, abszolút, organikus alkohol (maláta). 10 ml űrtartalmú cseppentős üvegekben. Csomagban küldve.

Jázmin abszolút (Jasminum sambac) 10% 10 ml

Ylang ylang extra bio (Cananga odorata) 10% 10 ml

Lime bio (Citrus aurantifolia) 5% 10 ml

Citrom bio (Citrus limonum) 20% 10 ml

Pacsuli bio (Pogostemon cablin) 10% 10 ml

Vetiver bio (Vetiveria zizanoides) 10% 10 ml

Minden illatjegyből egy erős és egy gyengébb, ha úgy tetszik… bár ez talán nem a legjobb kifejezés, de ha a használati tulajdonságokat nézzük és próbáljuk közös nevezőre hozni, akkor nincs jobb szó.

Az illatkomponensek kiválasztását hosszú gondolkodás előzte meg, az azonos illatjegyekbe tartozókat úgy válogattam össze hogy a hasonlóságok és a különbségek, mint intenzitás, mind illat típus alapján jól érzékelhetőek legyenek. Alapvetően nyilván Jean Carles által megadott illatkomponenseket vettem figyelembe, és ezekhez társítottam olyanokat, amik megfelelnek a metodika elsajátításának is a fentiek mellett.

  • 2 ml kiváló minőségű parfümkomponens. Signature formuláim. Csomagban küldve.
  • Tananyag nyomtatva. Csomagban küldve.
  • Eszközök: 10 db 12 ml cseppentős üveg. 3 db barna üveg. 1 db parfümös üveg. Csomagban küldve.
  • Tanagyag online.
  • Konzultáció online 2 óra.

Nagyon nehéz árat mondani. 70 ezer alatt tuti nem megy.

Mit gondoltok érdekes lehet?
Kérek szépen véleményeket!

Pintér Zsófia

Fotók:

Jean Carles

https://alchetron.com/Jean-Carles

https://1.bp.blogspot.com/-ckSsjL7oZEM/Uiupnk_91bI/AAAAAAAAC9U/HF4dc8yHHfg/s1600/JeanCarles.jpg

Fabrice Belloncle. Musée International de la Parfumerie de Grasse. Orgue de Jean Carles.

https://www.flickr.com/photos/fabricepics/5343794545/in/photolist-99dkJB-99dkWH-7Wzc9Y/