Kézműves parfümkészítő workshop és békebeli parfüm illatúra

Különleges tematikus parfümkészítő workshopok, melyen kizárólag természetes alapanyagokat használunk fel! Professzionális tudást kínálok, és mivel a tanítás megkívánja a folyamatosan újuló szakmai ismereteket, ezért én is állandóan tanulok, a természetes utat választottam így most éppen a Natural Perfume Academy hallgatója vagyok ismét, immár másodszorra, jelenleg a mentor program utáni mesterkurzus végzem.

Személyre szabott parfümkészítés, természetes alapanyagok, fine fragrance.

Parfümkészítési metodikám alapja a nyers, finomítatlan természetes eredetű alapanyagok használata. A keleti és nyugati hagyományok ötvözésével létrehozott felhasználási módszertanom holisztikus jellegű és leginkább a békebeli parfümökhöz előállításához hasonlítható. Kizárólag magas minőségű illatalkotókkal dolgozom, valódi parfüm készítéséhez más nem alkalmazható.     

A személyes tanácsadás mellett képzéseket is tartok, többféle szinten és tartalommal:   

Egyedi és különleges lehetőséget tudok nyújtani, hiszen a teljes Parfümorgonám a tanítványaim rendelkezésére áll, azt hiszem legalábbis Közép-Európában ebben egyedülálló vagyok! Parfümorgonám már több mint 600 darab illattal rendelkezik, bemutatok benne különlegességeket is, mint a pink vagy kék lótusz, borónia, nárcisz, oudh, katrafay, nagarmotha, opoponax, százszirmú rózsa, frangipani, szegfű, írisz, champaca, mimóza – a teljesség igénye nélkül. Ezt a kínálatot felépíteni évekig tartott, és azóta is munkám legköltségesebb része.

Akkordjaim pedig lefedik a nehezen megközelíthető pézsmás, púderes, gourmand, vagy a fehér virágos, de még az állati illatalkotók megközelítését is - akár botanikai alapanyagból.     

Az alapozó kurzuson a résztvevők belepillantanak az illatszerkesztés metodikájába, a több napos workshopokon pedig már önállóan alkotják meg saját személyre szabott parfümjüket - tudnivaló hogy az ehhez szükséges receptúra kialakítása több előzetes egyeztetés eredménye.

Képzési rendszerem

Minden tanfolyam alapvetően gyakorlatorientált szemléletben működik, egy 40-60 ml-es parfüm elkészítése során mélyítjük el az elméleti ismereteket, ezért a résztvevők száma korlátozott, 5-6 főnél többet egyszerre nem tudok fogadni. A jelentkezés regisztrálása időrendben történik.

A képzések gyakorlati része a parfümorgonám használatára épül, mely jelenleg 500 darabot számlál, itt megtekinthető (egy része legalábbis, ígérem egyszer frissíteni fogom): Parfümorgona

Az összes illat áttekintésére nincs időnk, de mivel az oktatási anyag része több mint 100 darab, és egy-egy kompozícióhoz 20-nál több alkotót használunk fel, így a repertoár egy része mindenképpen bemutatásra kerül a kurzusokon.

Több különféle képzés típust alakítottam ki, melyek önálló tematikával rendelkeznek, gyakorlatilag egymásra épülő modulok. A szakmai vagy részben szakmai kurzuson való részvétel a natúr termékben való jártasságot feltételezi. (Aromaterapeuták, termékfejlesztők, természetgyógyászok, kozmetikusok, stb.)

Tanfolyamok és időpontok:

Régen nem frissítettem az oldalt, elnézést kérek attól, aki esetleg feleslegesen nézte közben. A helyzetem továbbra sem változott, családi okok miatt mostanában nem tervezek képzéseket, időm nagyobb részét gyermekeimmel szeretném tölteni. Maradék időmet továbbra is kiteszik az Éves kurzus résztvevői, a tavalyiak is folytatták idén, azt hiszem ennél nagyobb visszaigazolás nem is létezhet. :) 

Azt a keveset amire előreláthatóan lehetőségem lesz most jelzem:

Parfümkészítő tanfolyam és workshop  - Egy éves kurzus sorozat, szeptembertől májusig 9 alkalom, jelentkezni a 2024/2025 tanévre lehet, kizárólag a önéletrajzzal. Az időpont hétköznap lesz, előreláthatóan minden hónap második péntekén 11-17 óráig. 2024 április elejétől már lehet rá jelentkezni.

Parfümkészítő workshop és békebeli parfüm illattúra - Bevezetés a parfümök világába alapozó kurzus, két napos. ÚJ DÁTUM: 2024 február 10-11, szombat- vasárnap 11-08-ig, a jelentkezés folyamatos.

Afrodiziákumok világa parfümkészítő workshop, egy napos. NINCS ÚJ DÁTUM. Talán ősszel lehetséges, de nem ígérek semmit. :)

A jelentkezés feltétele az alapanyagköltség befizetése.

Továbbá minden képzésre való jelentkezés feltétele egy bemutatkozó levél, melyben kérem jelölni a lehetséges ismereteket és igényeket.

A képzések programjai részletesen:

Afrodiziákumok világa parfümkészítő workshop - Egy napos illatbemutató és saját illat alkotás.

-          Bárkinek akit érdekel a parfümkészítés, előképzettség nem szükséges.

-          Bárkinek aki szeretné megtalálni egyedi illatát, kikeverhetjük személyiségének esszenciáját.   

Tematika: a workshop egy napos képzés (11-18 óráig tart). De.: elmélet, du.: ismerkedés a parfümorgona használatával, és a személyre szabott parfüm alkotóinak áttekintése, majd megalkotása, a résztvevők a parfüm összeállítása közben mélyítik el gyakorlatban az ismereteket.

Illatbemutató és workshop, melynek során a résztvevők megismerkednek a parfümkészítés alapjaival, szabályrendszerével, a parfümorgonával és egy békebeli parfüm esszencia elkészítésével kipróbálhatják a parfümalkotás csodáját.

Részvételi díj összesen: 60.000 forint + áfa, azaz: 76.200 forint. Ebben benne van a személyre szabott receptúra előzetes kialakítása, valamint minden anyag és eszközhasználat. Részletesen: a tanfolyam napidíja: 40.000 forint + áfa, az alapanyagköltség pedig: 20.000 forint + áfa. A parfüm amit elkészítünk magas minőségű niche parfüm lesz min. 30-50 ml mennyiségben, személyes preferenciák alapján alakítjuk ki. (Mely folyamatot két héttel a workshop előtt el kell kezdeni!) Illatanyag tartalma kiemelkedően magas: 25-50%, ez lesz tehát a workshop kézzelfogható eredménye.

Parfümkészítő workshop és békebeli parfüm illattúra - Bevezetés a parfümök világába alapozó kurzus:

-          Bárkinek akit érdekel a parfümkészítés, előképzettség nem szükséges.

-          Bárkinek aki szeretné megtalálni egyedi illatát, kikeverhetjük személyiségének esszenciáját.   

Tematika: a workshop két napos képzés (11-18 óráig tart). Első nap de.: elmélet, du.: ismerkedés a parfümorgona használatával, és a személyre szabott parfüm alkotóinak áttekintése. Második de.: elmélet, du. a résztvevők a parfüm összeállítása közben mélyítik el gyakorlatban az ismereteket.

Tananyag: Békebeli parfüm illattúra, melynek során a résztvevők megismerkednek a parfümök történetével, a parfümgyártás alapanyagaival és a parfümkészítés alapjaival, szabályrendszerével, valamint a parfümorgonával és egy békebeli parfüm esszencia elkészítésével kipróbálhatják a parfümalkotás csodáját.

Részvételi díj összesen: 100.000 forint + áfa, azaz: 127.000 forint. Ebben benne van a személyre szabott receptúra előzetes kialakítása, valamint minden anyag és eszközhasználat. Részletesen: a tanfolyam napidíja: 40.000 forint + áfa, az alapanyagköltség pedig: 20.000 forint + áfa. A parfüm amit elkészítünk magas minőségű niche parfüm lesz min. 30-50 ml mennyiségben, személyes preferenciák alapján alakítjuk ki. (Mely folyamatot két héttel a workshop előtt el kell kezdeni!) Illatanyag tartalma kiemelkedően magas: 25-50%, ez lesz tehát a workshop kézzelfogható eredménye. 

Haladó vagy emelt szintű parfümkészítő workshop:

-          Azoknak akik vettek már részt nálam képzésen.

-          Azoknak akik készítenek egyéb kozmetikai termékeket, alkottak már a receptúrából.

-          A kurzuson személyre szabott parfümöt készítünk. 

-          Igény szerint indítok emelt szintű kezdő kurzust is, valamely érintkező szakmai csoport jelentkezése esetén, pl: kozmetikusok, aromaterapeuták, természetgyógyászok, orvosok, ápolók, stb.

Tematika: a workshop két napos képzés (11-18 óráig tart). Első nap de.: elmélet, du.: ismerkedés a parfümorgona használatával, és a személyre szabott parfüm alkotóinak áttekintése. Második de.: elmélet, du. a résztvevők a parfüm összeállítása közben mélyítik el gyakorlatban az ismereteket.

Tananyag: A parfümök története. Parfümipar. A parfümgyártás alapanyagai, szintetikus és természetes alkotók. A természetes összevetők kinyerési módjai. Illatjegyek és osztályozásuk. A parfümök és az illatpiramis. Koncentrációk, alapok és illatfixálás. Alkotók, akkordok jellegzetességei és felhasználásuk lehetőségei. Az illat megalkotásának gyakorlati lépései, alkotási metodika. Termékillatosítás.

Részvételi díj összesen: 120.000 forint + áfa, azaz: 152.400 forint. Ebben benne van a személyre szabott receptúra előzetes kialakítása, valamint minden anyag és eszközhasználat. Részletesen: a tanfolyam napidíja: 50.000 forint + áfa, az alapanyagköltség pedig: 20.000 forint + áfa. A parfüm amit elkészítünk magas minőségű niche parfüm lesz min. 30-50 ml mennyiségben, személyes preferenciák alapján alakítjuk ki. (Mely folyamatot két héttel a workshop előtt el kell kezdeni!) Illatanyag tartalma kiemelkedően magas: 25-50%, ez lesz tehát a workshop kézzelfogható eredménye.

Parfümkészítő tanfolyam és workshop 2 féléves kurzus sorozat:

Szeptembertől tanév jelleggel. A kurzus havi egy egész napot vesz igénybe, hétvégén, általában szombaton, a közbenső időben további elméleti és gyakorlati feladatokkal.

A továbbiakhoz bemutatkozó levél szükséges.

Helyszín:

Pilisszentiván 2084, Erzsébet park 1550/1.

Jelentkezést csak korlátozott számban tudok fogadni, a következő címeken: parfum.receptek@gmail.com

info@elixirparfum.hu

Érdeklődni a 06 30 210 13 88 telefonszámon lehetséges.

Köszönöm a figyelmet! Illatos szép napot!

Pintér Zsófia
Natural Perfumer

Elérhetőség:

parfum.receptek@gmail.com

info@elixirparfum.hu

További információk: Parfümorgona

További információk: Rólam és Kollekcióm

További információk a felhasznált alapanyagokról: Alapanyagok

Blog: http://elixirparfum.hu/index.php/blog/

Blog régi: https://elixirsajatkezzel.blogspot.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/KezmuvesParfum/

Loading...